nieuws

Quote: Wiegel wist af van kritiek op Bouwhuis

Financieel

Hans Wiegel wist toch van de kritische vragen van accountant Deloitte over Bouwhuis Vastgoed. Dat blijkt uit een brief die in handen is van Quote. Wiegel verklaarde vorige week tegenover Quote dat hem niets bekend was van kritische vragen van de accountant.

Quote: Wiegel wist af van kritiek op Bouwhuis

Eerder kondigden obligatiehouders van Bouwhuis Vastgoed een miljoenenclaim aan tegen Wiegel. Zij verwijten Wiegel onder meer een bancaire volmacht te hebben afgegeven aan Jonald Bouwhuis, zonder toe te zien op de daarmee gedane transacties. In de brief van 19 juni 2008 aan een accountant van Deloitte schrijft Jonald Bouwhuis dat hij niet langer van de diensten van Deloitte gebruik wenst te maken en overstapt op PricewaterhouseCoopers. Onderaan staat dat er een afschrift van deze brief wordt verzonden aan Hans Wiegel. Volgens Quote blijkt uit de brief dat Wiegel bancaire volmachten afgaf voor de rekeningen van de zes fondsstichtingen aan Jonald Bouwhuis.

Bouwhuis schrijft volgens Quote bovendien dat hij in zijn besluit wordt gesteund door Hans Wiegel: ‘Uitvoerig heb ik dit met onze Stichtingsvoorzitter Hans Wiegel besproken en hij heeft zich ingezet op verbetering wat er niet is gekomen. Daarom is deze beslissing niet op eigen houtje genomen maar met volledige overeenstemming van de betrokken personen.’ Wiegel gaf tegenover Quote eerder toe geen toezicht te hebben gehouden: ‘Dat heb ik niet gedaan. Ik ben de accountant niet.’ Als dank voor bewezen diensten als voorzitter van de stichtingen ontving Wiegel 180.000 euro.

Reageer op dit artikel