nieuws

OM eist hogere straffen in zaak Palm Invest

Financieel

De twee verdachten die met vastgoedfonds Palm Invest honderden beleggers voor vele miljoenen zouden hebben gedupeerd, gaan als het aan justitie ligt langer de cel in. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren in hoger beroep zes jaar tegen zowel Danny K. als Remco V.

OM eist hogere straffen in zaak Palm Invest

In 2010 bij de rechtbank vroeg de officier van justitie om vijf jaar cel voor beide mannen. Beiden kregen toen 3,5 jaar celstraf en mochten vijf jaar lang niet als financieel dienstverlener opereren.

Zowel het OM als de verdachten gingen destijds in hoger beroep. De eisen vallen nu hoger uit omdat de advocaat-generaal de ernst van de verdenking iets anders weegt dan de officier van justitie bij de rechtbank. ‘Ze hebben geen enkele spijt betuigd, er is heel weinig geld teruggekomen en er heersen maatschappelijke gevoelens dat dit soort feiten zwaarder bestraft zou moeten worden’, lichtte een woordvoerster toe.

K. en V. worden verdacht van onder meer oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen. K. en V. gaven leiding aan PR-Invest en het latere Palm Invest. Daarin investeerden ruim 400 beleggers 31 miljoen euro. Volgens het OM spiegelden de verdachten hun beleggers rendementen van 9 procent voor. Het geld zou worden belegd in vastgoed in Dubai, maar dat betrof slechts enkele miljoenen, betoogde de advocaat-generaal. De rest zou zijn opgegaan aan privégoederen van de verdachten, zoals huizen, boten en auto’s. ‘Het geld is grotendeels verdwenen en de verdachten wisten wat de gevolgen zouden zijn en hadden alleen de intentie om zichzelf te verrijken. De kans is groot dat beleggers een groot deel van hun geld niet meer terugzien’, zei de aanklager. 

Reageer op dit artikel