nieuws

Moeskops: Straet Holding staat niet op omvallen

Financieel

Straet Holding, het vastgoedbedrijf van Tom Moeskops en Harrie van de Moesdijk, staat niet op omvallen. Dat zegt Moeskops in reactie op een bericht van zakenblad Quote.

Eind oktober 2012 gingen al vijf investeringsvehikels van Moeskops en Van de Moesdijk failliet. Volgens Quote zijn de belangen moeilijk te ontvlechten en is het aantal crediteuren nauwelijks te overzien.

Moeskops ontkent dat Straet Holding door dit faillissement wordt meegesleurd: ‘Zoals velen in het vastgoed hebben ook wij het erg zwaar. Omvallen van Straet is echter niet aan de orde.’ Stijn Hoppenbrouwers, curator in het faillissement van 2012, was gistermiddag niet bereikbaar voor commentaar. Van de Moesdijk zegt in Quote met zijn voormalige vastgoedimperium te hebben gebroken.

Alleen al het Amerikaanse Wells Fargo Bank vordert 43 miljoen euro van de Eindhovense vastgoedbeleggers, blijkt uit het faillissementsverslag van eind 2012. Dit verslag handelt over de failliete BV’s KBD Vastgoed 2, Wieringerwaard Invest V, KBD Vastgoed, Alliance Real Estate 1 en Zeewol Holding. Het onderpand van deze leningen bestaat uit Duits vastgoed met een boekwaarde van ruim 40 miljoen euro. Uit het tweede faillissementsverslag, dat een dezer dagen moet verschijnen, zou de marktwaarde moeten blijken.

Vorig jaar berichtte het Eindhovens Dagblad ook al dat Straet Holding op omvallen stond. De gemeente Eindhoven boekte toen een verlies van 3,4 miljoen euro in op een lening die Straet niet meer kon aflossen. ABN Amro legde eerder voor 38 miljoen euro beslag op privévermogen en vastgoed van Moeskops en Van de Moesdijk. 

Reageer op dit artikel