nieuws

Kardan blijft in rode cijfers

Financieel

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Kardan heeft over 2012 een verlies geboekt van 32 miljoen euro, tegen 148 miljoen euro een jaar geleden. De vastgoedactiviteiten in Azië waren winstgevend, maar onvoldoende om de afboekingen op de Europese portefeuille te compenseren.

Kardan blijft in rode cijfers

Dat heeft Kardan gisteren bekend gemaakt. Het goede nieuws is volgens CEO Shouky Oren dat er aanzienlijk minder verlies is geleden dan vorig jaar en dat het operationele resultaat door kostenreducties in alle sectoren is verbeterd. Naast vastgoed is Kardan actief in waterinfrastructuur (7 miljoen euro verlies) en kredietverstrekking aan particulieren (53 miljoen verlies).

Het vastgoedbedrijf in Azië, hoofdzakelijk actief in de ontwikkeling van appartementen in China, schreef wel zwarte cijfers. Er werd een winst geboekt van 14 miljoen euro. In 2012 werden 2.272 woningen aan kopers overgedragen, tegen 1.767 in 2011. In het vierde kwartaal steeg de woningverkoop ten opzichte van het derde kwartaal, maar daalde het aantal opleveringen.

In Europa houdt het Amsterdamse beursfonds een controlerend belang in de Poolse vastgoedonderneming GTC SA. Op deze belegging moest Kardan een verlies nemen van 33 miljoen euro. In 2011 kwam het negatieve resultaat uit op 84 miljoen euro. De rode cijfers waren vooral het gevolg van afboekingen op de vastgoedportefeuille in Centraal- en Oost-Europa.

Reageer op dit artikel