nieuws

Catalyst blaast kortgeding af

Financieel

Catalyst Capital Group heeft het kortgeding van vrijdag 8 maart tegen de Stichting Homburg Bonds afgeblazen. Dit besluit volgt op de toezegging van Homburg Invest om de boeken te openen voor alle geïnteresseerde partijen.

Catalyst blaast kortgeding af
Danzigerkade_23_Amsterdam

Een en ander blijkt uit afzonderlijke persberichten van Catalyst en Homburg Invest en een toelichting daarop van Catalyst. Volgens Het Financieele Dagblad zijn naast Catalyst nog twee niet bij naam genoemde partijen geïnteresseerd in Homburg Invest. De drie partijen kunnen tot 11 maart 17.00 uur Canadese tijd een bod doen.

Catalyst heeft zijn eerdere bod op alle Homburg-obligaties afgerond. Zoals vorige week al meegedeeld, konden obligatiehouders tot ’s middags 28 februari hun stukken verkopen aan Catalyst. Volgens een woordvoerster is onder het bod niet een derde van de obligaties aangeboden. ‘Catalyst heeft een significant aantal obligaties opgekocht en zal, als Catalyst een nieuw tenderbod doet, in de markt zijn voor de rest. We zijn blij met de transparantie van Homburg Invest. We zijn in staat tot een betere waardebepaling nu de boeken open gaan. Nu er een gelijk speelveld ontstaat, zien we af van het kortgeding’, aldus de Catalyst-woordvoerster.

Dat er mogelijk nog twee partijen zijn geïnteresseerd in Homburg Invest en/of de Homburg-obligaties, neemt Catalyst voor kennisgeving aan. ‘Het belangrijkste is dat iedereen gelijke kansen heeft.’ Homburg zelf laat weten dat de surseance van betaling onder Canadees recht opnieuw is verlengd, ditmaal tot 26 april. Homburg Invest zal vanaf 13 maart niet langer genoteerd zijn aan de NYSE Euronext Amsterdam. De beëindiging van de notering van Homburg Invest’s Class A-aandelen zal geen invloed hebben op de positie van de crediteuren van Homburg Invest (waaronder de obligatiehouders).

Reageer op dit artikel