nieuws

Uitstekende resultaten voor CBRE

Financieel

CBRE Group heeft wereldwijd een uitstekend jaar gedraaid. De omzet van de Amerikaanse vastgoeddienstverlener steeg in 2012 met 10 procent tot 5,9 miljard dollar.

Uitstekende resultaten voor CBRE

Het nettoresultaat schoot met 19 procent omhoog naar bijna 400 miljoen dollar. Vooral in Amerika gingen de zaken voor de wind.

CBRE rapporteert over 2012 de grootste omzet uit haar bedrijfshistorie, terwijl de bedrijfskasstroom (ebitda) en het nettoresultaat sinds 2007 niet zo hoog zijn geweest. Topman Robert Sulentic toonde zich dan ook zeer tevreden met de cijfers. In de regio EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) steeg de omzet in het vierde kwartaal met 7 procent tot 357,5 miljoen dollar. De groei kwam voornamelijk op het conto van het Verenigd Koninkrijk en in het bijzonder van de toegenomen vastgoedtransacties daar. De ebitda nam in EMEA toe met 28 procent.

De omzet van de Global Investment Management Business steeg door hogere fees in het vierde kwartaal met 18 procent tot 123 miljoen dollar. Vergeleken met het voorafgaande kwartaal namen de vastgoedbeleggingen onder beheer met 2 procent toe tot 92 miljard dollar. Topman Sulentic verwacht dat de economische omstandigheden dit jaar wereldwijd langzaam zullen verbeteren. De Amerikaanse economie zal daarbij volgens hem als trekpaard fungeren.

Reageer op dit artikel