nieuws

‘Toch steun grootbanken mogelijk voor SNS Reaal’

Financieel

ABN Amro, Rabobank en ING kunnen SNS Reaal toch te hulp schieten. Er ligt een scenario waarbij de drie grootbanken met een investering van in totaal 400 miljoen euro deelnemen aan een consortium dat SNS Reaal redt. Dat meldt RTL Z op basis van ‘bronnen in de financiële wereld’.

‘Toch steun grootbanken mogelijk voor SNS Reaal’

Private partijen zouden 1,5 miljard euro inbrengen, waarmee de totale investering van het eventuele consortium op een kleine 2 miljard euro zou komen. Ook de overheid zou nog honderden miljoenen euro’s moeten bijdragen.

Het scenario zou als doel hebben een nationalisatie te voorkomen met de bijkomende onrust op de financiële markten. SNS Reaal verkeert in grote financiële problemen door verliezen op de vastgoedfinancieringstak Property Finance. Eerder stak de Europese Commissie een stokje voor een rechtstreekse deelname in SNS Reaal van ING en ABN Amro, omdat beide staatssteun ontvingen. Onbekend is of hun steun aan SNS Reaal via een minderheidsbelang in een consortium wel genade van Brussel vindt. Beleggers hebben alvast goede moed: het aandeel SNS Reaal noteerde gisteren laat in de middag 17 procent hoger op 0,86 euro.

Reageer op dit artikel