nieuws

Mooi jaar voor Westplan

Financieel

Fondsaanbieder Westplan uit Lisse kijkt terug op een geslaagd 2012 met een totaalrendement van 20,5 procent over zijn Amerikaanse huurwoningportefeuille. Westplan is met name actief in de zuidelijke staten en juist daar lijkt het economisch herstel zich te concentreren.

‘Banengroei is het toverwoord in de wereld van huurwoningen’, aldus Taco Ulrich, directeur Westplan Investors. ‘Door de toegenomen vraag kunnen we de huren verhogen. Het netto operationele inkomen is gestegen met 10,4 procent, de gemiddelde huurbezetting lag eind 2012 op 92,2 procent.’

Het totaalrendement van 20,5 procent bestaat uit een direct rendement van 4,8 procent en een indirect rendement van 15,7 procent. Momenteel bedraagt de totale waarde van de huurwoningportefeuille van Westplan ruim 850 miljoen dollar. Voor 2013 verwacht de fondsaanbieder een verdere groei van zowel de waarde als het direct rendement. De cashflow zal naar verwachting op 7 procent per jaar uitkomen.

Westplan is een beleggingsonderneming die voor institutionele en particuliere beleggers fondsen initieert. Ze focust zich op huurwoningen en supermarkten in het zuiden van de VS, in en rondom grote steden. In totaal bezit Westplan 9.127 huurwoningen en circa 92.000 m2 commercieel vastgoed in de VS.

Reageer op dit artikel