nieuws

Kortgeding Catalyst versus Homburg Bonds 8 maart

Financieel

Het eerder aangekondigde kortgeding van The Catalyst Capital Group tegen Stichting Homburg Bonds vindt plaats op 8 maart. Dat maakte Catalyst dinsdagavond bekend.

Kortgeding Catalyst versus Homburg Bonds 8 maart
Danzigerkade_23_Amsterdam

Het Canadese private equityfonds deed een bod op alle Homburg-obligaties, waarin zo’n 9.000 particuliere beleggers 440 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Volgens Catalyst frustreert de stichting het bod door ‘onjuistheden’ over het bod en het herstructureringsplan van Homburg te verspreiden. Ook protesteert Catalyst tegen de weigering van de stichting om toegang te verlenen tot het adressenbestand van de obligatiehouders.

De bondhouders hebben tot vanmiddag 14.00 uur de tijd om op het tenderbod in te gaan. Catalyst wil alle Homburg-obligaties in handen krijgen. Ook na twee verlengingen van het bod ziet het er echter naar uit dat Catalyst niet slaagt in zijn opzet. Vrijdag liet Catalyst desgevraagd weten dat minder dan 30 procent van de obligatiehouders op het bod is ingegaan. Het fonds gaat het tenderbod niet nogmaals verlengen, ‘ook gegeven het kortgeding dat Catalyst heeft aangespannen’, aldus Catalyst.

Gabriel De Alba, managing director en partner van Catalyst: ‘We zijn het kortgeding gestart om ervoor te zorgen dat alle obligatiehouders eerlijk behandeld worden, weloverwogen beslissingen kunnen nemen op basis van adequate informatie en bewust worden gemaakt van hun rechten. We willen nogmaals duidelijk maken dat ons tenderbod obligatiehouders de mogelijkheid biedt om direct en onvoorwaardelijk contanten te ontvangen.’

Reageer op dit artikel