nieuws

Homburg wil als Europees vastgoedfonds verder

Financieel

Het noodlijdende Homburg Invest heeft zijn herstructureringsplan ingediend bij het Hooggerechtshof in Canada. Dat heeft het uitstel van betaling verlengd tot 28 februari.

Homburg wil als Europees vastgoedfonds verder
Danzigerkade_23_Amsterdam

Het reddingsplan voorziet volgens een bedrijfswoordvoerder in een nieuw genoteerd fonds dat ruim 600 miljoen euro aan vastgoed bezit. Tweederde van de portefeuille zal uit Duits vastgoed bestaan. De rest van de portefeuille ligt in Nederland en de Baltische staten. De woordvoerder kon geen inzicht geven in de aard van de Nederlandse bezittingen.

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat de notering van Homburg aan de Amsterdamse effectenbeurs vanaf 13 maart wordt geschrapt. Het eigen vermogen zou met 170 miljoen euro ongeveer 28 procent van het totaal bedragen. De bezittingen zouden goede huurders hebben en stabiele kasstromen genereren.

Bij goedkeuring van het herstructureringsplan krijgen de gedupeerde Nederlandse obligatiehouders een uitkering in cash en aandelen in het nieuwe fonds. De hoogte is afhankelijk van de verleende zekerheden en zit in een bandbreedte tussen 51 procent en 79 procent van de oorspronkelijke waarde. De schuldeisers moeten zich begin april uitspreken over het plan. Mochten zij akkoord gaan, dan krijgen de obligatiehouders in de eerste week van juni hun uitkering in geld.

De Stichting Homburg Bonds, die de belangen van de obligatiehouders behartigt, lijkt zich te kunnen vinden in het plan. In een brief wordt met instemming de Canadese rechter geciteerd, die zich duidelijk zou hebben uitgesproken over biedingen van derden. ‘De rechter maakt zich grote zorgen dat derden met een grote korting (‘discount’) en op het laatste moment schulden willen opkopen, en daarmee op een rijdende trein willen stappen en het huidige herstructureringsproces verstoren,’ aldus de brief.

De Stichting Homburg Bonds doelt daarmee op het bod van Catalyst Capital. Deze onderneming kondigde gisteren aan de sluitingstijd van haar bod op een deel van de uitstaande Homburg Mortgage Bonds en Homburg Corporate Bonds te verlengen tot 14 februari 14.00 uur Nederlandse tijd. Het bod van Catalyst verschilt ook per obligatiesoort en loopt uiteen van 25 tot 50 procent. Dat is minder, maar heeft als voordeel dat het geheel in cash is.

Homburg meldde gisteren ook dat met de Cominar REIT Groep overeenstemming is bereikt over alle uitstaande claims en zaken die betrekking hebben op Homburg en haar dochtermaatschappijen. Door de schikking verkoopt Homburg-dochter CP Development alle activa aan een dochtermaatschappij van Cominar.

Reageer op dit artikel