nieuws

Hoger resultaat voor Cofinimmo

Financieel

De Belgische vastgoedonderneming Cofinimmo heeft in 2012 een resultaat behaald voor belasting van 107,5 miljoen euro, dat is 17 miljoen euro meer dan in 2011. Door een positieve herwaardering steeg de portefeuille met ruim 12 miljoen euro in waarde, tegen een afboeking van 9,6 miljoen euro in het voorafgaande jaar.

Aan de aandeelhouders wordt voorgesteld om het dividend vast te stellen op 6,50 euro bruto per gewoon aandeel. Dat is conform de uitgesproken verwachting van een jaar geleden.

Cofinimmo is de grootste beursgenoteerde vastgoedonderneming van België. De onderneming heeft een portefeuille van meer dan 3,3 miljard euro en is actief in kantoren, zorgvastgoed en cafés. De waarde van de kantoren verminderde, maar dat werd meer dan gecompenseerd door de andere segmenten in de portefeuille. In Nederland bezit Cofinimmo een portefeuille van 160 miljoen euro, die voornamelijk uit cafés bestaat (149 miljoen euro). De overige 11 miljoen euro betreft zorgvastgoed.

Reageer op dit artikel