nieuws

Financiering rond tweede fase nieuwbouw HagaZiekenhuis

Financieel

Het HagaZiekenhuis in Den Haag heeft de financiering rond voor de tweede fase van de nieuwbouw. Een consortium van BNG Bank en Rabobank financiert de tweede fase met een bedrag van 133 miljoen euro.

Financiering rond tweede fase nieuwbouw HagaZiekenhuis

Hetzelfde consortium financierde in 2009 ook de eerste fase, voor een bedrag van 127 miljoen euro. Fase 2 van de nieuwbouw omvat de realisatie van een operatiecentrum, nieuwe huisvesting voor het Juliana Kinderziekenhuis/Moeder- en Kindcentrum en een multifunctioneel entreegebouw op locatie Leyweg. Bovendien omvat deze fase het laatste deel van de renovatie van locatie Leyweg en de realisatie van een geheel nieuwe dialyseafdeling op locatie Sportlaan. Deze dialyseafdeling is reeds voltooid en in gebruik sinds mei 2011.

Door de bouwwerkzaamheden van fase 2 zal de locatie Leyweg een gedaantewisseling ondergaan. Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Dit zijn belangrijke kenmerken van het zorgconcept Planetree, van waaruit het HagaZiekenhuis werkt. De in 2011 gestarte fase 1 van de nieuwbouw nadert momenteel zijn voltooiing en omvat onder meer de renovatie van de verpleegafdelingen op locatie Leyweg en de vernieuwing van de Spoedeisende Hulp, hartcentrum en radiologie.

Reageer op dit artikel