nieuws

S&P verlaagt mogelijk rating SNS Reaal

Financieel

Standard & Poor’s (S&P) verlaagt mogelijk de ratings van SNS Reaal en SNS Bank. Dat maakte de kredietbeoordelaar dinsdag bekend.

S&P verlaagt mogelijk rating SNS Reaal

S&P heeft nu nog een BBB-min rating voor de verzekeringstak SNS Reaal en een BBB rating voor SNS Bank. De kredietbeoordelaar verlaagde op 16 november vorig jaar zijn oordeel over de vooruitzichten voor het bedrijf al naar negatief. SNS Reaal gaf maandag een korte toelichting op de manier waarop het concern zijn financiële problemen probeert op te lossen. Het vastgoedonderdeel Property Finance is al jaren een molensteen door aanhoudende verliezen. De bankverzekeraar hoopt weer gezond te worden door deelname van private investeerders, een grote aandelenemissie en het afstempelen van achtergestelde leningen.

Het besluit om SNS Reaal en SNS Bank op ‘credit watch negative’ te zetten, heeft vooralsnog geen gevolgen voor de ratings van de dochterbedrijven Reaal Levensverzekeringen en Reaal Schadeverzekeringen. Wel blijven ze op de herzieningslijst zolang de onzekerheid over hun toekomst binnen het concern aanhoudt, aldus S&P. De kredietbeoordelaar verwacht medio februari, bij de toelichting op de strategie door SNS, de knoop over de ratings door te hakken. De voornaamste overwegingen daarbij zijn de mate waarin de risico’s van de vastgoedtak worden ingekapseld en de financiële kracht van de bankverzekeraar na eventuele kapitaalverhogende maatregelen.

Reageer op dit artikel