HumbleBuildings partner Madaster

HumbleBuildings partner Madaster

Vastgoedadviesbureau HumbleBuildings heeft een partnerovereenkomst getekend met het materialenpaspoort platform Madaster Services.

Madaster is een onafhankelijk publiek platform waardoor materialenpaspoorten worden gegenereerd met als doel wereldwijd afval te elimineren. Madaster is er voor particulieren, bedrijven en overheden en wordt ontwikkeld door Madaster Services onder toezicht van de Madaster Foundation.

Madaster fungeert als een online bibliotheek waarin gebouwen en de daarin toegepaste materialen en producten worden gedocumenteerd. Vergelijkbaar met de registratie van onroerend goed bezit bij het kadaster. Vanuit Madaster kan iedereen een materialenpaspoort van zijn gebouw(en) laten maken. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. Een gebouw wordt zo een gedocumenteerde ‘opslagplaats’ voor materialen.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.