nieuws

CoreNet-scriptieprijzen voor Bartelink en Bolster

Data en technologie

Ruben Bartelink (TU Eindhoven) en Anne Bolster (Hanzehogeschool Groningen) hebben een scriptieprijs gewonnen van CoreNet Global Chapter Benelux.

CoreNet-scriptieprijzen voor Bartelink en Bolster
Ruben Bartelink

Elk jaar reikt CoreNet prijzen uit voor de meest vernieuwende scripties in Corporate Real Estate, Facility Management of Workplace Innovation. CBRE Global Workplace Solutions sponsort het evenement. Van alle opleidingen kwamen de beste afgestudeerde Bachelor en Master studenten bijeen. Bartelink won in de categorie Master Students, Bolster in de categorie Bachelor Students. Ze mogen op kosten van de sponsor drie dagen naar de EMEA Corenet conferentie in september.

Ruben Bartelink won met de scriptie getiteld Corporate Real Estate Risk Management. Volgens de jury een zeer grondig en kwalitatief hoogstaand onderzoek resulterend in zes categorieën risico´s: financiële, operationele, ontwikkeling, imago, locatie en externe wetgeving. Van toegevoegde waarde in de praktijk om dit voor de huisvestingsportefeuilles van eindgebruikers in beeld te krijgen, zodat hier beleid op kan worden gevoerd.

Anne Bolster won met de scriptie getiteld Provincie Groningen en haar onderwijsvastgoed. Zij ontwikkelde een aanpak die ook buiten onderwijsvastgoed toepasbaarheid kan vinden. Zij bracht de kansen die de gemeentelijke herstructurering biedt voor het goed huisvesten van onderwijs in beeld. Het huidige silodenken binnen de relatief kleine gemeenten heeft geleid tot niet optimale besluiten. De situatie van krimpende leerlingen aantallen kan beter beantwoord worden wanneer samengewerkt wordt over de huidige 23 gemeentegrenzen heen.

Het evenement vond dit jaar op 21 april plaats bij Cisco in Amsterdam. Jan Roggeveen en Peter Dijkstra van Cisco presenteerden de laatste digitale technologische ontwikkelingen leidend tot smart buildings en smart workplaces. Wouter Oosting en Elizabeth Nelson (CBRE) presenteerden uitkomsten van verrassende wetenschappelijke experimenten, waaruit bleek welke elementen in de werkomgeving ervoor zorgen dat medewerkers aantoonbaar productiever worden.

Reageer op dit artikel