Zadelhoff steekt 45 miljoen in Slotervaartziekenhuis

Zadelhoff steekt 45 miljoen in Slotervaartziekenhuis

Vastgoedonderneming Zadelhoff wil de aandeelhouder van het failliete Slotervaartziekenhuis in Amsterdam een lening verstrekken om de schuld van naar schatting 45 miljoen euro te kunnen betalen.

Hiermee kunnen de vorderingen van alle crediteuren worden afgelost en kan het faillissement worden beëindigd, laat Zadelhoff in een verklaring weten.

De partijen willen de huidige zorgbestemming van het pand behouden. Zadelhoff heeft de intentie het gebouw op termijn in eigendom te krijgen, zegt directeur Maarten Feilzer. Dit is nu nog niet mogelijk omdat de gemeente Amsterdam op dit moment het voorkeursrecht heeft.

Overeenstemming met gemeente

Het vastgoedbedrijf hoopt hierover op korte termijn met de gemeente overeenstemming te bereiken. Het verkrijgen van eigendom is echter geen voorwaarde voor het verstrekken van de financiering door Zadelhoff. Het geldbedrag voorziet ook in een grootschalige renovatie van het gebouw.

'Zadelhoff is ervan overtuigd dat de locatie moet blijven voorzien in een breed zorgaanbod en aanverwante activiteiten in Amsterdam, in combinatie met de urgente behoefte aan huisvesting voor zorg', aldus Feilzer. 'Met het behouden van een zorgbestemming wordt continuïteit geboden aan de huidige huurders en zorgaanbieders, zoals het Antoni van Leeuwenhoek en Atal Medial. Daarnaast kan tegen maatschappelijke huurprijzen onderdak worden geboden aan nieuwe zorgactiviteiten. Zo creëren we een medisch zorgcomplex voor de regio.'

Goede zaak

Een woordvoerder van de curatoren van het MC Slotervaart laat weten het 'een goede zaak' te vinden als de crediteuren worden afbetaald. 'De curatoren hebben nog niets gezien van dit akkoord. Zij moeten hierover formeel advies geven aan de rechtbank.'

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.