Woningen op winkelcentrum Rijkerswoerd Arnhem naar Prime Pitch

Woningen op winkelcentrum Rijkerswoerd Arnhem naar Prime Pitch
Woningen boven winkelcentrum Rijkerswoerd, Arnhem

Prime Pitch Asset Management heeft van een particuliere belegger een appartementencomplex gekocht in Arnhem, bestaande uit 40 huurwoningen met huurprijzen rond de liberalisatiegrens.

Het woningcomplex is ondergebracht in een woningfonds met een lange investeringshorizon met een core-plus strategie. Het complex is gelegen in de wijk Rijkerswoerd, bovenop het recent gerenoveerde, gelijknamige wijkwinkelcentrum in Arnhem-Zuid.

Het woningfonds is opgezet in nauwe samenwerking met Wilton Family Office in Breda, voor een beperkt aantal vermogende families. Prime Pitch is tevens verantwoordelijk voor het asset management.

Het fonds betaalde 6,265 miljoen euro (Kadaster). Het gaat om de woningen gelegen aan Cabaret 11-89. Het winkelcentrum Rijkerswoerd werd in augustus 2010 door gekocht door vastgoedbelegger De Hoge Dennen van Bouwinvest.

Prime Pitch richt zich op langdurig direct huurrendement met een exposure op de woningmarkten van middelgrote steden. Het woningcomplex zal voor langere periode geëxploiteerd worden, waarbij een optimalisering van de huurstroom wordt nagestreefd.

De financiering werd verstrekt door ING Real Estate Finance. Verkoper, een particuliere belegger, werd geadviseerd door Uniek Makelaars uit Apeldoorn. De juridische begeleiding werd verzorgd door notariskantoor Dirkzwager in Arnhem.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.