Woningfonds ASR koopt appartementen IJmuiden

Woningfonds ASR koopt appartementen IJmuiden
Parkzicht in IJmuiden

ASR Dutch Core Residential Fund koopt 63 nieuwbouwappartementen in het project Parkzicht in IJmuiden van Van Wijnen.

De koopovereenkomst wordt op 7 juni tijdens de Provada getekend. Wooncomplex Parkzicht ligt in het stadspark op steenworp afstand van het strand en nabij diverse voorzieningen. Het complex bevat 63 driekamerappartementen van 85 m2. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met voor elk appartement een parkeerplaats en een berging. Van Wijnen start de bouw rond oktober en verwacht de appartementen februari 2020 op te leveren. De verkoop werd begeleid door Aqua Vastgoed.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: ‘Wooncomplex Parkzicht omvat goede en ruime appartementen op een aantrekkelijke locatie. Dat maakt de appartementen goed verhuurbaar aan een brede doelgroep en een goede aanvulling op onze portefeuille.’ Peter Hutten, regiodirecteur Van Wijnen: ‘Er is grote behoefte aan middeldure huurwoningen in IJmuiden. Door de realisatie van deze huurwoningen creëren we een betekenisvolle plek voor 63 huishoudens.’

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.