Israëliërs kopen dertien Apollo-hotels

Israëliërs kopen dertien Apollo-hotels
Apollo Hotel Papendrecht

De eigenaren van Apollo Hotels hebben de keten met dertien hotels in Nederland verkocht aan het Israëlische beursfonds Fattal Hotels. Een overnamesom is niet bekendgemaakt.

Dat hebben partijen op 28 juni bekendgemaakt, bericht Missethoreca.nl. Achter Apollo Hotels gaat de Nederlandse hotelonderneming European Hotel Management schuil, in 2005 opgericht door hotelveteranen Willem-Jan van den Dijssel, Bas Tolmeijer en Francesco Monaco. De drie hebben een totaal aandelenbelang van 65 procent, de overige 35 procent zit bij investeerders. De oprichters blijven wel eigenaar van wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg.

Fattal koopt European Hotel Management,  eigenaar van de Apollo-hotels. European Hotel Management was aanvankelijk een multi-branded hotelgroep, maar legde een paar jaar geleden de focus op het eigen merk Apollo. Zo werd fors geïnvesteerd in renovatie van de hotels en gingen nieuwe hotels open, te weten Apollo Hotel Groningen in 2016 en Apollo Hotel Vinkeveen in 2017.

De groep legde zich ook toe op de ontwikkeling en exploitatie van sterke food & beverage-concepten als Floor 17 Amsterdam, Bierfabriek Almere en de Harbour Clubs in Amsterdam-Zuid en Vinkeveen. De verkochte Apollo-hotels bevinden zich in plaatsen als Amsterdam, Almere, IJmuiden, Vinkeveen, Groningen, Breda, Papendrecht en Utrecht en Den Haag (Crowne Plaza Hotel).

Koper Fattal Hotels exploiteert ruim 170 hotels in zeventien landen in Europa en Israël. In Nederland is de groep al actief met Leonardo Hotel Amsterdam City Center. In maart 2019 opent de keten het nieuwe Leonardo Royal Hotel, ook in Amsterdam. David Fattal, eigenaar en ceo van Fattal Hotels, noemt Nederland in een persverklaring 'een zeer belangrijke schakel in de internationale zakenwereld'. 'We waren dan ook actief op zoek naar een platform dat de basis kan vormen voor verdere expansie.’ De overdracht is uiterlijk op 1 september 2018 voorzien.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.