APG investeert in Ierse woningmarkt

APG investeert in Ierse woningmarkt
Cherrywood Dublin beeld: Hines

APG investeert honderden miljoenen euro's in een groot woningproject nabij de Ierse hoofdstad Dublin. Hines is investerend ontwikkelaar van het project.

Dat blijkt uit berichtgeving in het Financieele Dagblad. Nabij recreatiegebied Tricknick Park realiseert de Amerikaanse investerende ontwikkelaar Hines woon-, werk- en verblijfgebied Cherrywood. Hines kocht de locatie in 2014. In het gebied zijn woningen gepland voor in totaal 25.000 mensen. Het eerste project bestaat uit 1.269 huurwoningen. Ook komen er tal van voorzieningen.

Volgens het FD bedraagt de investering in deze eerste fase 450 miljoen euro. APG neemt het gros hiervan voor zijn rekening, Hines betaalt de rest. APG noemt Dublin en de rest van Ierland een aantrekkelijke plek om te investeren vanwege het structurele woningtekort. APG zegt de komende jaren in meer Ierse projecten te investeren, vooralsnog zonder concrete namen te noemen. BAM, dat al een ziekenhuis van 600 miljoen in Dublin bouwt, is in de race als aannemer van het project.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.