Vastned koopt horecapanden in Utrecht

Vastned koopt horecapanden in Utrecht
Taco de Groot, ceo Vastned, moet de laan uit volgens kritische aandeelhouders.

Vastned heeft twee panden gekocht in het centrum van Utrecht en drie panden van de hand gedaan in Zwijndrecht, Sneek en Marseille.

Voor 11,0 miljoen euro werd Vastned eigenaar van Drieharingstraat 2-22 in Utrecht. Het 3.000 m2 grote horecapand met kantoorruimten heeft negen huurders. Het transport zal plaatsvinden op 1 mei 2018. JB Retail adviseerde Vastned bij deze transactie.

'We hebben verdere stappen gezet in de uitvoering van onze strategie', zegt Taco de Groot, ceo van Vastned. 'Ik ben trots dat we off-market deze transactie hebben gedaan in een van de meest vooraanstaande food&beverage-straten van Utrecht.'

Het pand Vredenburg 1 Utrecht werd voor 4,1 miljoen eigendom van Vastned. Het object heeft een oppervlakte van 260 m2, waarvan 70 m2 op de begane grond. Huurder is Dunkin' Donuts.

In Zwijndrecht heeft Vastned zijn deelbezit in winkelcentrum Walburg verkocht voor 16,5 miljoen euro. Ook zijn de panden aan het Schaapmarktplein 4 in Sneek en aan de Schoutenstraat 6 en 8 in Hilversum verkocht voor een totaalbedrag van 1,2 miljoen euro. In Marseille heeft Vastned zijn pand aan de Rue Saint-Ferréol 29 verkocht voor 3,1 miljoen euro.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.