Principal neemt Internos over

Principal neemt Internos over
In Rotterdam kocht Internos onlangs de Wilhelminatoren van PPF Real Estate voor 46 miljoen euro.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Principal Global Investors heeft de overname afgerond van Internos Global Investors.

De overname bezorgt Principal een Europees vastgoedplatform met 2,68 miljard euro aan beheerd vermogen en meer dan honderd werknemers. Internos gaat verder als Principal Real Estate Europe met vestigingen in Londen, Amsterdam, Frankfurt, Parijs, Lissabon, Luxemburg, Madrid en Milaan. De leiding blijft in handen van Jos Short en Andrew Thornton. De partijen waren het in november 2017 al eens geworden over de overname.

Wereldwijd heeft Principal Real Estate Investors 79,2 miljard dollar (64 miljard euro) aan vastgoedbeleggingen in beheer. Moederbedrijf Principal Global beheert 453,5 miljard dollar aan beleggingen voor pensioenfondsen en andere institutionele klanten.

In Rotterdam kocht Internos onlangs nog de Wilhelminatoren van PPF Real Estate voor 46 miljoen euro.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.