Highbrook koopt kantoor Le Mirage in Utrecht

Highbrook koopt kantoor Le Mirage in Utrecht
Le Mirage, Vliegend Hertlaan Utrecht

Highbrook Investors heeft kantoorgebouw Le Mirage in Utrecht gekocht van Rockspring Property Investment Managers, een onderneming van Patrizia.

Le Mirage staat bij het Europaplein aan de Vliegend Hertlaan 15-97 in Utrecht, om de hoek van de Europalaan en Beneluxlaan. Het complex omvat 21 verdiepingen met 18.500 m2 kantoorruimte en 325 parkeerplekken in de garage.

De prijs is niet bekendgemaakt. Verkoper Rockspring legde in 2015 voor 20,9 miljoen euro de hand op het complex. Bijna 12.000 m2 was toen nog niet verhuurd. De toenmalige verkoper was Eurocommerce Projectontwikkeling, een vehikel voor de afwikkeling van het faillissement van Eurocommerce.

Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten en Houthoff traden op als adviseurs van Highbrook Investors. Rockspring werd geadviseerd door CBRE en KPMG en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. Equity Estate adviseerde Highbrook in deze transactie en is verantwoordelijk voor het assetmanagement van Le Mirage.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.