HighBrook betaalde Breevast het leningbedrag

HighBrook betaalde Breevast het leningbedrag
Stadhouderskade 1 in Amsterdam

De Amerikaanse belegger HighBrook heeft voor de Mesdag Delta Portfolio van Breevast een fractie meer betaald dan de uitstaande CMBS-lening van 615 miljoen euro.

HighBrook betaalde volgens de leveringsakte 616,5 miljoen euro (Kadaster). Bij de levering werd een portefeuille van 17 bedrijfsruimte-objecten direct doorgeleverd aan Urban Industrial voor een bedrag van 136,9 miljoen euro (Kadaster). Met deze transactie kwam Breevast zonder kleerscheuren van deze portefeuille af.

In november doken de eerste geruchten op dat Breevast te maken zou krijgen met een gedwongen verkoop van de portefeuille. De onderneming verzette zich daartegen met een kort geding. Van de rechter kreeg de Amerikaanse eigenaar van de financiering echter toestemming te executeren.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.