nieuws

Hotelfonds Invesco investeert in Nederlands hotels

Beleggingen

Invesco Real Estate start met het derde hotelfonds met 179,5 miljoen euro aan eigen vermogen. De komende paar weken wordt een startportefeuille van ongeveer 200 miljoen euro samengesteld met Duitse en Nederlandse hotels.

Hotelfonds Invesco investeert in Nederlands hotels
Invesco-kocht-Sheraton-Grand-Hotel-Krakow-in-maart-voor-70-miljoen-euro

Invesco mikt met dit open-end fonds voor beleggingen in de pan-Europese hotelsector (met uitzondering van het VK) op een bruto rendement van 6-7 procent per jaar. Tien institutionele beleggers hebben het eigen vermogen ingebracht. De lancering volgt op de succesvolle desinvestering van het tweede hotelfonds van Invesco Real Estate dat beter presteerde dan het streefdoel van een rendement van 12 procent.

Het fonds zal zich richten op het verwerven van hoogwaardige hotels in het middensegment in stadscentra die populair zijn onder zakenreizigers en toeristen. De startportefeuille van 200 miljoen zal bestaan uit vier hotels in Nederland en Duitsland. De hotels zijn al gekocht. Invesco zegt niet om welke panden het gaat. Binnen twee jaar ambieert Invesco een belegd vermogen tot 500 miljoen euro.

Marc Socker, managing director Hotel Fund Management van Invesco Real Estate zegt: ‘We blijven een groeiende belangstelling in deze sector zien, met name bij beleggers die de langetermijnhuren en de door hotels gegenereerde sterke kasstromen zeer aantrekkelijk vinden. Tijdens de financiële crisis bleven hotels een positief totaalrendement opleveren in vergelijking met commercieel onroerend goed. Dit geeft hen extra vertrouwen. Het fonds streeft naar een rendement dat een premie oplevert in vergelijking met een gemiddeld langtermijnrendement uit pan-Europees commercieel onroerend goed.’

Reageer op dit artikel