nieuws

Acteeum verkoopt Pools winkelcentrum voor 55,4 miljoen

Beleggingen

Acteeum Groep heeft winkelcentrum Galeria Solna in Inowroclaw (Midden-Polen) voor 55,4 miljoen euro verkocht aan Echo Polska Properties.

Acteeum verkoopt Pools winkelcentrum voor 55,4 miljoen
Centrum Handlowe Galeria Solna, Inowroclaw Galeria Solna shopping mall in Inowroclaw Poland Inowroclaw, 2013/07/26 fot: Bernard Bialorucki http://bialorucki.com bernard@artmediafactory.pl tel. +48.609.458.521

Acteeum heeft het winkelcentrum samen met Libra Project ontwikkeld. Galeria Solna is in mei 2013 geopend. Het is met een winkeloppervlak van iets meer dan 23.500 m2 volledig verhuurd. Tot de huurders behoren de 6.000 m2 grote Tesco hypermarket en belangrijke Poolse en internationale retailers zoals  CCC, H&M, Reserved, Rossmann, Martes Sport, Deichmann, Smyk, Empik en Media Markt, met een food0 court met onder andere McDonald’s. Managing director Arne Bongenaar is trots op de verkoop.

‘Nadat we vorig jaar aan Leroy Merlin de bouwmarkt naast het winkelcentrum hebben verkocht, was nu de tijd aangebroken om afscheid te nemen van ons eerste, op risico ontwikkelde winkelcentrum. We gaan de opbrengsten voor een belangrijk deel investeren in onze nieuwe woningbouwactiviteiten in Polen. Daarnaast blijven we ons richten op het management van de overige vier winkelcentra in onze portefeuille, de herontwikkeling van bestaande centra en de ontwikkeling van winkelcentra en grootschalige retailparken in Polen.’

AG en LP werden bij de transactie vertegenwoordigd door Jones Lang Lasalle en Baker McKenzie. Colliers International, Dentons, Deloitte en APP Projekt adviseerden de koper.

Reageer op dit artikel