nieuws

Blackstone neemt controlerend belang in Office Group

Beleggingen

Blackstone heeft een meerderheidsbelang genomen in The Office Group. De deal zou het Britse flexibele kantorenconcept waarderen op 500 miljoen pond.

Blackstone neemt controlerend belang in Office Group
Vestiging-The-Office-Group-in-Old-Street-Londen

Dat heeft Sky News vernomen. Blackstone en The Office Group (TOG) bevestigden de deal op 19 juni zonder verdere (financiële) details te geven. TOG, opgericht in 2003, bezit 36 kantoren in en nabij Londen. Huurders zijn onder andere AOL, Dropbox, Pinterest, British Gas en Santander.

Anthony Myers, head of European Real Estate van Blackstone, zegt in een reactie: ‘De traditionele werkplek wordt in grote steden over de hele wereld geherdefinieerd. Het gevolg is een toenemende vraag van flexibele kantoorruimte die de moderne huurder faciliteert. We kijken ernaar uit in te springen op de forse groei in deze sector.’

Spelers op de flexibele kantorenmarkt zijn populair bij investeerders. Onlangs nam de Japanse SoftBank voor 3 miljard dollar een belang in WeWork, waarmee het Amerikaanse concept op meer dan 17 miljard dollar wordt gewaardeerd. Sky News noemt de deal een teken van vertrouwen in de Britse economie. Ondanks de Brexit-onderhandelingen en de politieke onzekerheid blijven buitenlandse investeerders geloven in de goede vooruitzichten van het Verenigd Koninkrijk, aldus de zender.

Reageer op dit artikel