nieuws

Bouwfonds IM koopt woningproject Krakau

Beleggingen

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) breidt zijn activiteiten in Polen uit met de overname van een woningproject in Krakau. Het project is een joint venture van Heitman en Hines, met Hines als development manager.

Bouwfonds IM koopt woningproject Krakau
Apartamenty-Novum-Krakau

Bouwfonds IM plaatst de woningen in het Bouwfonds European Residential Fund (BERF). De investering is de tweede overname van BERF in Polen. De koop betreft 146 huurappartementen en 113 studentenkamers met een totaal woonoppervlak van zo’n 9.200 m2. Het complex staat aan de Rakowickastraat in het centrum van Krakau. De investering bestaat uit drie gebouwen die deel uitmaken van de tweede fase van Apartamenty Novum, een project van Heitman en Hines/Heitman dat wordt beschouwd als een van de beste woningbouwcomplexen in de binnenstad van Krakau.

De locatie ligt binnen 15 minuten lopen van de oude stad van Krakau en zo’n 5 minuten van het winkelcentrum Galeria Krakowska en het centraal station. Michiel Dubois, managing director Residential Real Estate bij Bouwfonds IM: ‘We zijn erg blij met deze aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid in Krakau. Na onze eerste investering in Warschau, medio 2016, bevestigt deze transactie het strategisch belang van Polen met zijn polycentrische stedelijke structuur voor onze pan-Europese portefeuille.’

Wojciech Rumian, directielid van Hines Polska: ‘Het verheugt ons dat een deel van ons woningcomplex in Krakau eigendom wordt van een gerespecteerde institutionele belegger zoals Bouwfonds IM. Deze transactie kan ook bijdragen aan uitbreiding van de ontwikkelingsactiviteiten van Hines in de Poolse huurwoningsector, die een interessant groeipotentieel biedt.’

REAS is bij de transactie als adviseur namens Bouwfonds IM opgetreden. Andere adviseurs bij de transactie waren Clifford Chance, TPA Horwath Poland en Arcadis voor Bouwfonds IM en Dentons voor de verkopers.

Reageer op dit artikel