nieuws

Fusiefonds Hanzevast verkoopt vastgoed

Beleggingen

De beleggers van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. hebben op 17 februari ingestemd met een voorstel om het vastgoed van het fonds de komende jaren te verkopen. Hanzevast zal het verkoopproces zelf gaan leiden.

Fusiefonds Hanzevast verkoopt vastgoed

Het grootste vastgoedfonds van Hanzevast bestaat uit 32 kantoorpanden, verspreid over steden in heel Nederland en met een totale oppervlakte 133.000 m2. De huidige financier wil meewerken aan een verkoopplan waarbij er de komende drie jaar aanzienlijk wordt geïnvesteerd in de vastgoedportefeuille.
De vraag naar kantoorruimte in Nederland nam de afgelopen periode toe, vooral als gevolg van de aantrekkende economie. Daarnaast is het aanbod de afgelopen jaren flink afgenomen doordat duizenden meters kantoorvloer zijn getransformeerd in onder meer hotels, woningen en creatieve centra. Door deze combinatie van factoren staat de kantorenmarkt er een stuk beter voor dan een aantal jaar geleden en is het weer mogelijk om gebouwen tegen redelijke prijzen te verkopen.
Door de geplande investeringen zal de aantrekkingskracht van kantoorpanden in het fonds verbeteren. Dat stelt Hanzevast in staat om nieuwe huurders aan te trekken. Een deel van de vastgoedportefeuille wordt gehouden voor een middellange termijn een ander deel zal op de kortere termijn worden verkocht. De beleggers van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V. ontvangen als vergoeding een percentage van de gerealiseerde verkoopopbrengsten.
Voor de huurders van de kantoren verandert er niets. Hanzevast blijft gewoon beheerder van het fonds en behoudt haar rol als property en asset manager van de gebouwen. Het vastgoedbedrijf zal daarnaast ook de regie blijven voeren in het verkoopproces.

Reageer op dit artikel