nieuws

Vesteda koopt 189 woningen Leidsche Rijn Centrum

Beleggingen

Vesteda en ASR Vastgoed Projecten zijn overeengekomen dat Vesteda 189 extra woningen in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht verwerft. Het betreft de oorspronkelijke koopwoningen van de combinatie ASR Vastgoed Projecten en Vesteda Project Development.

Vesteda koopt 189 woningen Leidsche Rijn Centrum

Met de verkoop van deze appartementen aan Vesteda wordt het aandeel huurwoningen binnen Leidsche Rijn Centrum uitgebreid van 251 naar 440 woningen, waardoor binnen de tien appartementengebouwen in het zogeheten Kerngebied van het project een betere mix tussen koop en huurwoningen ontstaat. Het aantal gebouwen met alleen vrije sector appartementen neemt door deze acquisitie toe van twee naar vier.

Pieter Knauff, director Acquisitions Vesteda: ‘Het is goed nieuws voor Vesteda, Leidsche Rijn Centrum en voor Utrecht dat er meer vrije sector huurwoningen gerealiseerd worden. Door deze acquisitie groeit de portefeuille van Vesteda met aantrekkelijke woningen, wordt binnen het project een betere mix van koop en huurwoningen bereikt en kunnen wij in de zeer krappe Utrechtse markt meer mensen de gelegenheid bieden een betaalbare woning te huren.’

De verkoop van de eerste koopwoningen is inmiddels succesvol gestart. Halverwege 2017 gaan de eerste huurwoningen van het centrum in de verhuur. Net als de koopwoningen zullen deze appartementen te selecteren en bekijken zijn op de website van Leidsche Rijn Centrum (https://leidscherijncentrum.nl/). Naar verwachting zullen bij de opening van het winkelcentrum begin 2018 alle woningen verkocht en verhuurd zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels