nieuws

Vesteda koopt nieuwbouwproject Arnhem

Beleggingen

Vesteda koopt 94 nog te bouwen appartementen in Arnhem van bouwbedrijf Vastbouw. Het gaat het om het project Langs de Rijn, dat bestaat uit twee woontorens met daartussen een parkeervoorziening in de wijk Malburgen.

Vesteda koopt nieuwbouwproject Arnhem

Partijen hebben hiertoe een turnkey overeenkomst getekend. Oorspronkelijk was het project een ontwikkelingsopgave van woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem, die Vastbouw heeft overgenomen. Vesteda zegt in nauwe samenwerking met Vastbouw een optimaal woonproduct te hebben ontwikkeld. De appartementen hebben een gemiddelde woonoppervlakte van 85 m2. Oplevering van het project vindt naar verwachting plaats in het tweede kwartaal van 2018.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda, noemt Langs de Rijn ‘een mooie aanvulling op de bestaande woningportefeuille in Arnhem’. ‘Arnhem is een van onze kernregio’s. Met de verwerving van dit project verbreden en verjongen wij ons aanbod in het middenhuursegment.’ De afgelopen jaren is het aanzien van de wijk Malburgen door de realisatie van diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten sterk verbeterd. De bereikbaarheid van en het voorzieningenniveau in de wijk is goed. Het uitzicht van het project Langs de Rijn vanaf de dijk over de groene uiterwaarden is fraai. 

Reageer op dit artikel