nieuws

Studentenwoningen in voormalig TNO-hoofdkantoor Delft

Beleggingen

Camelot Real Estate transformeert het voormalige hoofdkantoor van TNO in Delft naar 290 studentenwoningen. Dat meldt projectontwikkelaar Camelot Real Estate, schrijft persbureau ANP.

In het gebouw dat tegenover TU Delft staat, wil Camelot een- en tweepersoonswoningen realiseren. Camelot, dat geen persbericht heeft gestuurd, was niet bereikbaar voor commentaar. Het betreft het voormalige hoofdkantoor van TNO aan Schoemakerstraat 97. TNO ruilde dit kantoorgebouw begin 2015 in voor 9.500 m2 kantoorruimte in New Babylon in Den Haag. De straat waar het voormalige TNO-kantoor staat is kort geleden door Delft overigens omgedoopt tot Bakemastraat.

Volgens de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) heeft het gebouw een oppervlakte van 15.869 m2. In het Kadaster staat DSW Immobilienfonds Delft Hilversum uit Hamburg nog vermeld als eigenaar. DSW kocht het kantoor in februari 2005 voor 21,824 miljoen euro van Cheops III Property Development uit Leidschendam. De jaarhuur voor TNO exclusief omzetbelasting bedroeg destijds 1,63 miljoen euro.

Of Camelot het gebouw recent heeft gekocht of dat de leegstandsbeheerder annex beleggende ontwikkelaar de transformatie in opdracht van DSW verricht, is niet bekend. Het eerste ligt voor de hand. Camelot heeft al in vier andere studentensteden alleen of met partners lege gebouwen gekocht en getransformeerd naar woningcomplexen. Camelot Real Estate wil de studentenwoningen in Delft vóór het volgende collegejaar in september 2017 hebben opgeleverd. Op het terrein tegenover het gebouw worden in een project van AM 600 tot 800 eengezinswoningen gebouwd. (MvL)

Reageer op dit artikel