nieuws

Standard Life koopt voor 45 miljoen in Amsterdam

Beleggingen

Standard Life Investments heeft voor 45 miljoen euro het Metropool-gebouw gekocht van Herasi Properties, een consortium dat wordt vertegenwoordigd door Breevast.

Standard Life koopt voor 45 miljoen in Amsterdam

Het gebouw aan Weesperstraat 61-105 is een multi-tenant kantoorgebouw met een totale vloeroppervlakte van 14.400 m2, verdeeld over acht verdiepingen. Metropool heeft onlangs een volledige renovatie ondergaan. De begane grond is verhuurd aan diverse retailers en een fitness studio van High 45. De bovengelegen verdiepingen zijn volledig verhuurd aan WeWork en het Zoku Hotel. Standard Life heeft het gebouw gekocht namens het European Property Growth-fonds.

Veronica Gallo-Alvarez, fondsmanager van Standard Life Investments European Property Growth Fund, zegt in een reactie: ‘Deze acquisitie is onderdeel van onze strategie om ons te richten op inkomen genererende gebouwen in Europese core-markten, zoals Nederland. Deze aankoop draagt bij aan onze belangrijkste doelstelling voor het fonds, zijnde lange termijn inkomsten voor investeerders.’

Het Breevast-consortium bestaat naast meerderheidsaandeelhouder Breevast uit beleggingsmaatschappij Andantino en vehikel van de Zweedse familie Ljungberg. Het consortium kocht het complex in 2008. Na het vertrek van hoofdhuurder gemeente Amsterdam in 2014 heeft de eigenaar het pand volledig gerenoveerd. Een gedeelte van ruim 6.000 m2 werd getransformeerd naar een Zoku extended stay hotel met 130 kamers dat in het tweede kwartaal van 2016 is opgeleverd. WeWork opende zijn flexibele kantoorconcept van zo’n 6.000 m2 eind 2015.  

Loyens & Loeff heeft de juridische advisering namens koper uitgevoerd en Royal HaskoningDHV heeft koper technisch bijgestaan. NL real estate heeft Standard Life Investments tijdens het gehele commerciële proces geadviseerd.

Reageer op dit artikel