nieuws

Singaporees AT Capital koopt voor 60 mln retail

Beleggingen

Retail Assets Investments heeft voor 60 miljoen euro een winkelportefeuille met een oppervlakte van 27.500 m2 gekocht. De koper is een joint venture tussen het Nederlandse Cairn Real Estate en het Singaporese AT Capital.

Cairn meldt de aankoop in een persbericht over de samenwerking tussen AT Capital Group en Cairn Real Estate. De twee hebben een nieuwe joint venture gelanceerd, Dutch REAM, die zal opereren als assetmanagementbedrijf voor de gezamenlijke vastgoedportefeuille. De investeringsstrategie is initieel gericht op basic need-vastgoed in Nederland en Europa, zoals foodretail en drogisterijen. De Nederlandse retailportefeuille is hun eerste aankoop.

Deze portefeuille bestaat uit tien winkellocaties verspreid over Nederland, waarvan het merendeel supermarkten als Albert Heijn, Jumbo en Aldi. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 98 procent. AT Capital Group is een private investment firma.  AT voorziet het nieuwe bedrijf van investeringskapitaal, dat wordt samengebracht met de operationele en marktkennis van Cairn Real Estate.

Maarten Briët, managing director van Cairn Real Estate: ‘Wij zijn zeer verheugd over de samenwerking met AT Capital, een van de leidende family offices in Azië en de lancering van ons gezamenlijke investeringstructuur en assetmanagementbedrijf. De joint venture is een goed voorbeeld van onze strategie als full service multi-asset – en investmentmanager.’ Pieter Akkerman, managing director: ‘Dit initiatief is illustratief voor het succes van de wijze waarop wij investeringsprojecten in commercieel vastgoed initiëren, structureren en beheren voor onder meer institutionele beleggers en family offices uit binnen- en buitenland.’

Deepak Mawandia, chief investment officer & director bij AT Capital Group: ‘Wij zien er naar uit samen te werken met Cairn Real Estate. De retailvastgoedmarkt in Nederland biedt interessant opwaarts potentieel. Sinds 2008 zijn de supermarktomzetten in Nederland met ongeveer 2,5 procent per jaar gestegen, die naar onze verwachting doorgaat. Wij kiezen daarbij voor solide business cases in samenwerking met partijen die de beste kennis en ervaring inbrengen, evenals een innovatieve en onconventionele kijk hebben op de vastgoed markt. Cairn Real Estate heeft een duidelijke visie en diepgaande kennis van de lokale markt.’

ABN Amro en ING hebben de financiering verstrekt voor de acquisitie. Bij de aankoop van een Nederlandse winkelportefeuille door de joint venture tussen Cairn Real Estate en AT Capital heeft Brickstone Retail de koper op verschillende vlakken bijgestaan. AT Capital en Cairn Real Estate zijn ook geadviseerd door Osborne Clarke, PWC en Search. CBRE adviseerde de verkoper. (MvL)

Reageer op dit artikel