nieuws

Savills IM koopt voor 77,2 mln core-logistiek

Beleggingen

Savills IM heeft namens een Maleisisch pensioenfonds een core-portefeuille met bijna 100.000 m2 logistiek vastgoed gekocht van HVBM Vastgoed. De koopsom bedraagt 77,197 miljoen euro. Dat concludeert Vastgoedmarkt op basis van eigen onderzoek en Kadaster-gegevens.

Savills IM koopt voor 77,2 mln core-logistiek

Ontwikkelaar van de complexen is de ontwikkelende belegger HVBM Vastgoed. Verkoper zijn twee besloten vennootschappen van HVBM Vastgoed. De portefeuille bestaat uit drie volledig verhuurde distributiecentra in Breda en Venlo. Het logistiek complex in Venlo is de afgelopen maanden in twee fases opgeleverd en heeft een totale oppervlakte van 18.000 m2, waarvan ruim 1.600 m2 kantoorruimte.

Kopers zijn Kwasa Venlo en Kwasa Breda uit Luxemburg, twee vehikels van Savills IM. Kwasa Venlo heeft het complex aan Columbusweg 35 voor 17,097 miljoen euro gekocht, blijkt uit de akte van levering. Op bedrijventerrein Hazeldonk in Breda heeft de vermogensbeheerder twee bestaande distributiecentra gekocht. Het gaat om een logistiek complex van 52.000 m2 aan Hazeldonk 6520-6524, verhuurd aan Lidl en GM. De koopsom van dit complex kwam neer op 37,2 miljoen euro, aldus de akte van levering.

Het naastgelegen distributiecentrum aan Hazeldonk 6526-6530 heeft een oppervlakte van ongeveer 27.000 m2 logistiek en bijna 2.000 m2 kantoorruimte en is verhuurd aan Zimmer-Biomet. De koopsom van dit complex bedraagt 22,9 miljoen euro, blijkens Kadaster-cijfers. Met een totale oppervlakte van bijna 100.000 m2 en een transactievolume van bijna 77,2 miljoen euro is dit tot nu toe de grootste logistieke portefeuilledeal van 2016. Vastgoedmarkt schat dat de portefeuille tegen een brutoaanvangsrendement van ongeveer 6 procent is gekocht. Savills IM heeft het logistieke vastgoed naar verluidt in opdracht van een Maleisisch pensioenfonds gekocht.

Het complex aan de Columbusweg in Venlo is voor twee derde (12.000 m2) voor tien jaar verhuurd aan Biesheuvel Techniek. Ongeveer een derde van het object (6.000 m2) is voor drie jaar verhuurd aan Janssen Distribution Services. Na deze periode heeft Biesheuvel een optie om het volledige complex van 18.000 m2 in gebruik te nemen. Een deel van het distributiecentrum van 52.000 m2 is tot oktober 2017 deels verhuurd aan GM. Vanaf dat moment vertrekt GM naar Duitsland en zal Lidl het volledige complex voor tien jaar huren.

In een eigen persbericht zonder financiële details, metrages en huurdetails spreekt DTZ Zadelhoff van een aansprekende beleggingstransactie. ‘Deze transactie laat zien dat de Nederlandse logistieke vastgoedmarkt zeer in trek is. Er zijn scherpe beleggingsresultaten te realiseren en de omvang van de transacties wordt steeds groter’, aldus Frans van Toor, partner bij DTZ Zadelhoff verantwoordelijk voor Capital Markets.

DTZ Zadelhoff en Swisslake adviseerden de verkoper. Boekel verzorgde namens verkoper de juridische begeleiding. De koper werd geadviseerd door Savills Building and Project Consultancy en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff. JLL stond Savills IM commercieel bij. (MvL)

Reageer op dit artikel