nieuws

Credit Suisse REIM koopt Ydek voor 17 miljoen

Beleggingen

Credit Suisse REIM heeft namens het klimaatneutrale European Climate Value Property Fund het Ydek-gebouw in de Houthavens van Amsterdam gekocht van Vastgoed CV APF XII. Er is 17 miljoen euro voor betaald.

Het single-tenant kantoorgebouw uit 2012 heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van 5.500 m2. Het object is volledig verhuurd voor een langjarige periode aan Dentsu Aegis. Dentsu Aegis, oorspronkelijk opgericht in Japan in 1906, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in media, digitale en creatieve communicatiediensten, met meer dan 11.000 klanten wereldwijd en ongeveer 43.000 medewerkers in 380 kantoren in 124 landen.

Credit Suisse Real Estate Investment Management plaatst het kantoor in zijn European Climate Value Property Fund. Dit klimaatneutrale vastgoedfonds van Credit Suisse is van plan de komende vijf jaar 1 miljard euro in duurzaam Europees vastgoed te investeren. Het beoogde jaarrendement is 5 à 6 procent. Credit Suisse REIM is actief in twintig landen op drie continenten en heeft een beheerd vermogen van 39,5 miljard euro. Het is één van de grootste vastgoedfondsmanagers in de wereld.

APF International en Albers en Van Tienen Notarissen hebben Vastgoed CV APF XII geadviseerd. Houthoff Buruma heeft de juridische advisering namens koper uitgevoerd, CVO Group en KPMG hebben koper respectievelijk technisch en fiscaal bijgestaan. NL real estate, het associate kantoor van Knight Frank, heeft Credit Suisse tijdens het commerciële proces geadviseerd.

Reageer op dit artikel