nieuws

Cityside transformeert Dela-kantoren naar woningen

Beleggingen

Cityside Apartments heeft bijna 5.800 m2 kantoorruimte in Apeldoorn gekocht van Dela Vastgoed. De ontwikkelende belegger realiseert er 112 studentenwoningen en een stadstuin van 1.500 m2.

Dat blijkt uit een persbericht van Dela Vastgoed en een toelichting daarop van Cityside Apartments. Dela heeft op 1 september twee kantoorpanden met een gezamenlijke oppervlakte van 5.784 m2 en en parkeergarage bestaande uit twee lagen met een capaciteit van 125 parkeerplaatsen verkocht aan Cityside Apartments. De kantoren liggen aan Prins Willem Alexanderlaan 300-380 en Wilhelmina Drückerstraat 411-417.

Partijen maken geen koopsom bekend. De aankopen zijn nog niet verwerkt in het Kadaster. Wel blijkt uit Kadaster-gegevens dat Cityside Apartments het naastgelegen kantoor aan Prins Willem Alexanderlaan 400 heeft gekocht van Dutch Active Fund Propco. Cityside kocht het kantoor van 1.394 m2 kantoorruimte voor 500.000 euro. Dit kantoor wordt niet getransformeerd naar woningen, zegt de ontwikkelende belegger. ‘Dit kantoor maakt weliswaar deel uit van het gebouwencomplex dat wij transformeren maar blijft in gebruik als kantoor’, aldus woordvoerder Patricia Beumkes.

De ombouw van de twee voormalige Dela-kantoren naar het project Brinkside Apartments is al begonnen. Cityside Apartments realiseert er 103 luxe studio’s en negen appartementen van 23 tot 49 m2 voor studenten. De bovenste laag van de parkeergarage wordt getransformeerd naar een stadstuin van 1.500 m2. Huurprijzen zijn vanaf 375 euro per maand en een parkeerplaats kost 30 euro. Cityside zegt het project in maart 2017 op te leveren.  Rodenburg Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, trad op namens Dela Vastgoed.

Cityside Apartments, opgericht door Bas Gregoor, levert sinds 2014 in een gestaag tempo transformatieprojecten op; lege of verouderde kantoren die zijn omgebouwd naar appartementencomplexen. In Apeldoorn heeft de onderneming sinds 2014 al zes projecten opgeleverd, in Hoofddorp en Arnhem nog eens twee. Deze complexen zijn goed voor bijna 400 appartementen, aldus woordvoerder Beumkes.

In Deventer en Arnhem heeft Cityside ook projecten lopen. Met de projecten Brinkside in Apeldoorn, Riverside in Deventer en Stationside in Arnhem voegt CItyside nog eens 81 appartementen en 179 studio’s toe aan de portefeuille. Op een paar studentenwoningen in Apeldoorn na zijn ze allemaal verhuurd. De woningen houdt Cityside in eigen portefeuille. (MvL)

Reageer op dit artikel