nieuws

City Pads koopt De Splinter Rotterdam

Beleggingen

City Pads kocht De Splinter (7.500m2) in Rotterdam. De Splinter (bouwjaar 2002) is een kantoorgebouw van 70 meter hoog, gelegen aan Aert van Nesstraat 25 in het centrum. Verkoper is M7, die het gebouw eerder verwierf als onderdeel van een grotere portefeuille van Achmea.

City Pads beoogt het gebouw te transformeren tot hotel met 150 kamers. De huidige commerciële plint blijft behouden. Met wederom een transformatie van kantoor tot hotel, verbreedt City Pads haar specialisme. Directeur Marc Reijs: ‘De afgelopen jaren realiseerden wij op grote schaal woningen in voormalige kantoorgebouwen. Na Amsterdam en Eindhoven, voegen we met De Splinter een derde hotel toe aan onze portefeuille. Het gebouw ligt midden tussen  De Meent, de Coolsingel en de Lijnbaan: perfect voor een hotel.’ Na ontwikkeling wordt het gebouw toegevoegd aan de eigen beleggingsportefeuille. De bouw start naar verwachting medio 2017, waarna het hotel in het voorjaar van 2018 geopend kan worden. Met de huidige kantoorhuurders (ca. 1.000 m2) lopen gesprekken over verplaatsing.

City Pads ontwikkelde eerder hotels voor NH Collection in Eindhoven en Hotel2Stay in Amsterdam.  DTZ Zadelhoff Hospitality is gevraagd om namens de nieuwe eigenaar een huurder te zoeken voor de hoteloperatie. Hiertoe zal hij een tender uitschrijven, waarin hoteliers gevraagd wordt voor 20 oktober een huurvoorstel te doen. 

City Pads is onderdeel van de Foolen & Reijs Vastgoedgroep uit Eindhoven. Het bedrijf was de afgelopen vijf jaar goed voor  bijna 400.000m2 aan transformaties naar 5.500 woningen en zo’n 450 hotelkamers. 

Reageer op dit artikel