nieuws

CBRE GI koopt deel logistieke campus Born

Beleggingen

CBRE Global Investors heeft namens investeerders ruim de helft van de Broekman Logistics Campus in het Limburgse Born gekocht in een sale-and-lease-backtransactie met gebruiker Broekman Logistics. Het complex van bijna 34.000 m2 is voor vijftien jaar verhuurd. De totale koopsom bedraagt bijna 28 miljoen euro.

CBRE GI koopt deel logistieke campus Born

Dat schrijft de vermogensbeheerder in een persbericht zonder vermelding van financiële details. Uit Kadaster-gegevens blijkt dat de koop op 11 augustus bij de notaris is beklonken. De akte van levering vermeldt Larby, een in Luxemburg geregistreerd vehikel, als koper van (een deel van) de logistieke campus aan Heirweg 2. Verkoper is Broekman Limburg Real Estate. De koopsom bedraagt 23 miljoen euro: 17,99 miljoen euro voor warehouse C (nieuwbouw), 4,93 miljoen euro voor warehouse B en de portiersloge en bijna 73.000 euro voor de antenne. Inclusief bijkomende heffingen bedraagt de totale prijs 27,83 miljoen euro, blijkt uit het hypothecair bericht (Kadaster).

De koop omvat twee distributiecentra met een totale oppervlakte van 33.914 m2. Beide complexen zijn volledig verhuurd aan Broekman met een contract van vijftien jaar. Een daarvan is eerder dit jaar opgeleverd, schrijft CBRE GI. Uit gegevens van Broekman Logistics blijkt dat dit nieuw gebouw een oppervlakte heeft van 21.000 m2 en in mei is opgeleverd. De logistieke dienstverlener beschikt daarmee over een campus met in totaal 58.000 m2 aan distributiecentra en nog eens zo’n 70.000 m2 buitenterrein voor de op en overslag van auto’s. Broekman Logistics Limburg is onderdeel van de Broekman Groep met hoofdkantoor in Rotterdam.

Paul Oremus, country manager CBRE Global Investors Netherlands, noemt de aankoop ‘op deze logistieke hotspot’ in het persbericht een goede toevoeging aan de portefeuille. ‘We hebben de ambitie om ons logistieke platform uit te breiden. Er is een grote vraag naar core-logistiek vastgoed in Nederland. Met de grote beschikbaarheid van kapitaal verwachten we de komende periode meer activiteit in dit segment.’ CBRE Global Investors werd bij deze transactie geadviseerd door JLL, Houthoff Buruma gaf juridisch advies. Broekman Logistics kreeg juridische bijstand van CMS Derks Star Busmann. DTZ Zadelhoff verschaften commercieel vastgoedadvies. (MvL)

Reageer op dit artikel