nieuws

Bouwinvest koopt A-winkelvastgoed Eindhoven

Beleggingen

Bouwinvest heeft namens zijn winkelfonds een winkelpand aangekocht in een van de belangrijkste winkelstraten van Eindhoven. Het betreft een modewinkel van Claudia Sträter in de Rechtestraat.

De winkel omvat 440 m2 vvo, verdeeld over begane grond (292 m2) en verdieping aan Rechtestraat 35-35a in Eindhoven. Het pand is verhuurd aan het Nederlandse damesmodemerk Claudia Sträter. Bouwinvest geeft geen financiële details. De koopsom bedraagt 2,75 miljoen euro exclusief 165.000 euro overdrachtsbelasting, blijkt evenwel uit het kadastraal bericht van het object. Verkoper is de familie Vosters, aldus de akte van levering (Kadaster). Koper is Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund.

De aankoop van dit pand past volgens Bouwinvest ‘perfect’ in de groeistrategie van het winkelfonds dat onder meer is gericht is op beleving: winkels op A1-locaties in de centra van de top 10 winkelsteden van Nederland. Eindhoven is de grootste winkelstad van Noord-Brabant en behoort tot die top 10 aantrekkelijkste winkelsteden van Nederland. De Rechtestraat maakt deel uit van het centrale winkelgebied en is na de Demer de drukste winkelstraat van Eindhoven.

Het Bouwinvest Retail Fund breidt met deze aankoop de winkelportefeuille in Eindhoven verder uit. Eerder werden al panden aan Demer 38 (The Sting) en 48 (Van Dalen) aangekocht. Bettings O.G. trad namens Bouwinvest op als makelaar. (MvL)

 

Reageer op dit artikel