nieuws

Amsteleiland te koop

Beleggingen

Het Amsteleiland bij Ouderkerk aan de Amstel wordt op 20 oktober 2016 online geveild. DTZ Zadelhoff verzorgt de verkoop namens de hypotheekhouder.

Het eiland is 23.500 m2 groot en heeft een woonbestemming. Er staan vier huizen op, maar er mogen er 30 gebouwd worden. De ligging in de Amstel, vlakbij de historische kern van Ouderkerk aan de Amstel, het centrum van Amsterdam en Schiphol maken het eiland tot een bijzondere ontwikkellocatie. De verkoop betreft een executoriale verkoop. Hierdoor krijgt de koper de kans om een nieuwe start te maken met deze ontwikkeling. Voor de veiling kan met de verkoper een pre-auction agreement worden gesloten. De onderhandse biedtermijn verloopt op 5 oktober. 

Het eiland werd in 2009 gekocht door Eiland in de Amstel BV van Marco Krol. Hij betaalde er 9 miljoen euro voor met geleend geld. Qlincker Vastgoed Ontwikkeling zou een appartementencomplex bouwen met maximaal twaalf woningen, die voor 2 miljoen euro per stuk verkocht zouden worden, meldde Quote in juli 2015. Tot ontwikkeling is het nooit gekomen. De vier huizen zijn gekraakt en de bodem is verontreinigd.

De verkoop wordt gedaan op verzoek van vastgoedfinancier Propertize. Volgens het Parool is de verwachte opbrengst circa 2,5 miljoen euro, de helft van de geschatte waarde van het eiland. (PvH)

Reageer op dit artikel