nieuws

Aedifica koopt voor 73 miljoen zorgvastgoed

Beleggingen

Aedifica heeft voor 73 miljoen euro drie zorglocaties gekocht in Eindhoven en Heerlen met in totaal 446 appartementen en een groot aantal parkeerplaatsen. Verkoper van het vastgoed is de Stichting Vitalis Residentiële Woonvormen.

Stibbe heeft de gehele juridische advisering aan Aedifica gedaan tijdens deze transactie.Stibbe heeft de gehele juridische advisering aan Aedifica gedaan tijdens deze transactie.Dat heeft het genoteerde Belgische zorgvastgoedfonds nabeurs bekendgemaakt. Het betreft Residentie Parc Imstenrade in Heerlen en Residentie Petruspark en Residentie Genderstate in Eindhoven met 240 (senioren)appartementen, dertien intramurale plaatsen, een zorghotel met tien plaatsen, algemene en commerciële ruimten (kantoren, kleine supermarkt, fysio en restaurant), een kapel en 380 parkeerplaatsen.

Residentie Petrus Park in Eindhoven bestaat uit 139 (senioren)appartementen, een restaurant, gemeenschappelijke ruimtes en honderd ondergrondse parkeerplaatsen. Residentie Genderstate bestaat uit twee gebouwen met 44 (senioren)appartementen en 45 parkeerplaatsen. Vitalis Residentiële Woonvormen heeft voor de drie zorglocaties een erfpachtovereenkomst gesloten voor een periode van 15 jaar en blijft de exploitatie van de drie locaties doen. Zodoende verandert er niets voor de bewoners. De transactieprijs is ongeveer 73 miljoen euro.

De transactie past in een veranderende zorgmarkt in Nederland en in de strategie en focus van Aedifica. ‘Wij zien een steeds sterkere focus op de zorg bij zorginstellingen, waarbij vastgoedvraagstukken inclusief bijbehorende risico’s bij professionele vastgoedinvesteerders zoals Aedifica worden ondergebracht. Hierbij zien wij vanuit de zorg een voorkeur voor investeerders met aantoonbare affiniteit voor de zorgsector en die als partner van de zorginstelling opereren’, aldus Kees Zachariasse, partner bij Deloitte Real Estate & Partnerships.

Stefaan Gielens, ceo van Aedifica, stelt: ‘Aedifica startte kort geleden een lange termijn-verhaal als investeerder in zorgvastgoed in Nederland, zoals eerder in België en Duitsland. We zijn verheugd een volgende belangrijke stap te zetten in de uitbouw van onze Nederlandse portefeuille met de toevoeging van deze drie sites van huisvesting voor senioren.’ Deloitte Real Estate & Partnerships heeft Aedifica begeleid bij de aankoop en is adviseur van Aedifica bij de acquisitie van zorgvastgoed in Nederland. Stibbe deed de juridische advisering aan Aedifica bij deze transactie. (MvL)

Reageer op dit artikel