nieuws

Syntrus Achmea koopt 55 woningen Krimpen a/d IJssel

Beleggingen

Woningcorporatie QuaWonen heeft twee complexen met in totaal 55 vrijesectorhuurappartementen verkocht in Krimpen aan den IJssel. Koper is Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Syntrus Achmea koopt 55 woningen Krimpen a/d IJssel

Partijen geven geen financiële details. De akte van levering (Kadaster) meldt een koopsom van ruim 10 miljoen euro. Het gaat om woontorens De Meerkoet aan Landgoed Nederhoven met 27 meergezinswoningen en Vijverstaete III aan Hoge Park met 28 meergezinswoningen en twee commerciële ruimtes. Beide complexen zijn voorzien van eigen parkeerplaatsen in ondergelegen garages.

Makelaars melden huurprijzen tussen de 800 en 950 euro van beschikbare woningen.  De koper voegt de woningen toe aan het Achmea Dutch Residential Fund. Capital Value begeleidde QuaWonen bij de transactie. De gemeente en de Rijksoverheid hebben de transactie goedgekeurd.

Directeur-bestuurder Rob van den Broeke van QuaWonen zegt in een reactie: ‘Volgens de nieuwe Woningwet moeten corporaties zich concentreren op het verhuren van sociale huurwoningen. Het aanhouden van markthuurwoningen behoort niet langer tot onze kerntaak. Daarom hebben we vorig jaar besloten om deze twee complexen te verkopen. We hebben zorgvuldig gezocht naar een betrouwbare organisatie, rekening houdend met de belangen van de zittende huurders.’

Peter Appeljan, directeur Woningbeleggingen van Syntrus Achmea RE&F, reageert op zijn beurt: ‘Deze aankoop past in onze strategie om de woningportefeuille ook met bestaande vrije sector huurwoningen uit te breiden. De zestig institutionele beleggers voor wie wij werken, hebben veel geld beschikbaar voor dit type woningen. Voor hen zijn vrijesectorhuurwoningen een prima belegging.’

Kees van Harten, directeur Capital Value, ziet een toenemend aantal corporaties analyses op hun woningbezit uitvoeren. ‘Vooral complexen die buiten de kernregio vallen of niet-DAEB complexen worden vaak als mogelijk te verkopen aangemerkt. Door de grote vraag van beleggers naar bestaande huurwoningen liggen er voor corporaties op dit moment veel kansen.’ (MvL)

Reageer op dit artikel