nieuws

Real I.S. verwerft Huys Europa in Amsterdam

Beleggingen

Real I.S. heeft het gebouw Huys Europa aan de Piet Heinkade 167-173 in Amsterdam verworven voor 37,985 miljoen euro (Kadaster) van Hummingbird, een beleggingsvehikel van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs. De overname omvat 6.130 m² kantoorruimte en 102 parkeerplaatsen.

Real I.S. verwerft  Huys Europa in Amsterdam

Het Huys Europa gebouw ligt  in het Centrum van Amsterdam op een eersteklas kantoorlocatie aan het IJ, op loopafstand van het Centraal Station van Amsterdam. Het kantoorgebouw  is in 2004 gebouwd en in 2015 gerenoveerd. Huys Europa is volledig verhuurd en herbergt in totaal vier huurders; Funda Real Estate, Holland & Barret, Warner Bros en Indeed.

Huys Europa maakt deel uit van de Zenith Portefeuille. Goldman Sachs en Valad Europa kochten de Zenith portefeuille in februari van dit jaar gezamenlijk aan.

Jeroen Jansen, hoofd research bij Savills Nederland, licht toe: ‘De Nederlandse beleggingsmarkt heeft wederom een sterke periode doorgemaakt, waarin de investeringsvolumes voor commercieel vastgoed 19,7 procent zijn gestegen in de eerste helft van  2016 tot 4,0 miljard euro, in vergelijking met een reeds sterk eerste half jaar van 2015. Bovendien is de Amsterdamse markt booming, wat ook door deze transactie wederom bevestigd wordt.’

Savills adviseerde Real I.S. tijdens de acquisitie. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur.

Hummingbird en Valad Europa werden geadviseerd door DTZ Zadelhoff en Loyens & Loeff.

Reageer op dit artikel