nieuws

Omnam betaalde 17,5 miljoen voor Post Rotterdam

Beleggingen

De Israëlische investeringsmaatschappij Omnam Investment Group betaalde 17,5 miljoen euro (Kadaster) voor de aankoop van het voormalige postkantoor aan Coolsingel 42. Verkoper is Post-x-change, een vehikel van vastgoedontwikkelaar Delta Development van Coert Zachariasse.

Omnam betaalde 17,5 miljoen voor Post Rotterdam

Eigenaar Delta Development meldde in augustus 2015 dat januari 2016 de verbouwing zou beginnen van het monumentale postkantoor tot boutiquehotel Post met 220 kamers, een wellnesscentrum en winkels. Beoogd exploitant van het hotel was de Duitse operator RIMC.

Het project dateert van voor de kredietcrisis. Delta Development, Redevco (inmiddels afgehaakt) en SNS Property Finance kochten het postkantoor aan Coolsingel 42 in 2007 voor 43,5 miljoen euro van KPN.

Een plan uit 2009 voor luxe retail (19.000 m2), horeca (1.000 m2) en een boutiquehotel (5.500 m2) liep vast door de crisis. Bovendien vond het geen genade in de ogen van de welstandscommissie door het voornemen om de gevel uit te bouwen. Een plan uit 2012 om het pand te veranderen in een outletcentrum haalde evenmin de eindstreep. (JvB)

Reageer op dit artikel