nieuws

Koopmans realiseert Achmea-woningen Utrecht

Beleggingen

Koopmans Bouwgroep en Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn op 23 augustus gestart met de transformatie van een voormalig kantoorgebouw aan Oudenoord naar zeventig stadsappartementen. Dit project ligt in het centrum van Utrecht.

Koopmans realiseert Achmea-woningen Utrecht

Koopmans Bouwgroep Enschede realiseert in opdracht van een van de klanten van Syntrus Achmea RE&F zeventig twee- en driekamerappartementen in het middeldure segment van de vrijehuursector. Op de locatie stond een kantoorgebouw dat zich aan het eind van zijn technische levensduur bevond. Syntrus Achmea heeft haar klant een voorstel gedaan om het kantoor te herontwikkelen naar woningen en hiermee een stabielere belegging te realiseren.

Op het achtergelegen terrein komen parkeerplaatsen. De oplevering van het woongebouw staat gepland voor het eind van het eerste kwartaal in 2017. De verhuur start in het derde kwartaal van dit jaar. Om het huidige pand te transformeren, is het gesloopt tot aan het bestaande kelderdek. Het nieuwe casco komt op de bestaande draagstructuur.

Syntrus Achmea is zeer actief in Utrecht. Zo werd vorig jaar de Neudeflat in het centrum gekocht. Dit kantoor wordt herontwikkeld tot 88 appartementen. Ook in Lombok worden woningen gerealiseerd. In onder meer Kanaleneiland en Leidsche Rijn staan die er al. De aankopen sluiten aan op het convenant dat Syntrus Achmea RE&F en de gemeente Utrecht vorig jaar sloten. Daarin staat dat de vermogensbeheerder de komende vijf jaar ten minste 300 middeldure huurwoningen per jaar gaat realiseren in de stad. Utrecht kampt met een groot tekort aan woningen in dit segment. (MvL)

Reageer op dit artikel