nieuws

Duurzame appartementen in oud kantoor Nieuwegein

Beleggingen

ArthurArmstrong transformeert een kantoor aan de Wattbaan in Nieuwegein naar 77 huurappartementen. De oplevering van appartementencomplex WB27 vindt plaats in het begin van 2017.

Duurzame appartementen in oud kantoor Nieuwegein

Dat schrijft de ontwikkelaar in een persbericht. Het betreft een voormalig kantoorgebouw van 5.000 m2 aan Wattbaan 27 uit 1979. De ontwikkelaar heeft het kantoor voor 2,5 miljoen euro gekocht, blijkt uit het meest recente kadastraal bericht van het object. Verkoper is een niet nader genoemde particuliere belegger. Het ontwerp voor de transformatie is gemaakt door D&M Architecten uit Rozendaal. Ontwikkelaar ArthurArmstrong uit Arnhem spreekt van een duurzame transformatie. Het gebouw scoort het oordeel ‘Good’ volgens de beoordelingsrichtlijn Breeam-NL Nieuwbouw en Renovatie

‘Deze transformatie houdt veel meer in dan alleen maar huizen in kantoren bouwen. We hebben bewust gekozen voor duurzaamheid en laten zien dat die ook in dit soort projecten goed te verwezenlijken is zonder de kosten op te drijven’, aldus directeur Harm Mensink. De werkzaamheden behelzen onder meer een inwendige sloop, herindeling en herinrichting en aanbouw balkons. Duurzaamheid is te vinden in het gebruik van isolerende materialen, het hergebruik van de constructie en energieopwekking. De appartementen hebben bovendien een laag energieverbruik.

De appartementen variëren van 39 tot 57 m2 met huurprijzen van 625 tot 825 euro per maand exclusief servicekosten. Ze worden klaar voor gebruik opgeleverd, met vloerverwarming, video-intercom, een complete keuken met inbouwapparatuur en een balkon. Alle woningen hebben een eigen parkeerplek. Het gebouw heeft een lift. De gemeente Nieuwegein is blij met deze eerste grote transformatie in de wijk Rijnhuizen. Ze ziet er een uitstekend initiatief en voorbeeld in om de leegstand in kantoorgebouwen (die in Rijnhuizen 40 procent bedraagt) terug te dringen. Bovendien hebben zowel de wijk als de stad behoefte aan een meer gevarieerd woningaanbod, naast de overheersende eengezinswoningen. (MvL)

Reageer op dit artikel