nieuws

Bouwfonds IM koopt 226 woningen Holland Park

Beleggingen

Bouwfonds Investment Management (IM) heeft 226 nog te realiseren huurappartementen in Holland Park in Diemen-Zuid gekocht. Verkoper is Bergwijkstadspark, met daarin onder andere Snippe Projecten.

Bouwfonds IM koopt 226 woningen Holland Park

Dat schrijft Bouwfonds IM in een persbericht. De appartementen die Bouwfonds IM koopt, zullen in het hart van Holland Park liggen in de blokken 20 en 21. Blok 20 telt 112 appartementen van 49 tot 130 m2. Blok 21 bestaat uit 114 appartementen van 50 tot 120 m2. Onder de blokken wordt overdekt geparkeerd. Beide blokken liggen rondom een besloten binnentuin. De bouw is in juni gestart. Vanaf begin 2018 is de oplevering. Holland Park moet in totaal uiteindelijk uit 3.000 woningen bestaan, waarvan 1.800 in de eerste twee fasen.

Bouwfonds IM koopt de woningen voor een van haar pan-Europese woningfondsen. Zowel de gemeente Diemen als de initiatiefnemers van Holland Park zijn blij met deze stap: ‘Naast heel veel kopers zijn er ook veel belangstellenden voor een vrijesectorhuurwoning in Holland Park’, stelt André Snippe namens Holland Park. Sinds de start verkoop begin 2015 zijn al meer dan 700 appartementen verkocht in Holland Park. Het stedenbouwkundig plan voor Holland Park is van de hand van Sjoerd Soeters en is geïnspireerd op Java Eiland in Amsterdam en de wijk Sluseholmen in Kopenhagen. Elk woongebouw van Holland Park wordt door een team van Nederlandse toparchitecten ontworpen.

De initiatiefnemers van Holland Park zijn Snippe Projecten, Bouwaccent Vastgoedontwikkeling en Investco Bergwijkstadspark BV – een samenwerkingsverband van drie private investeerders bestaande uit Valuas Groep, CommonWealth Investments en Renschdael Groep. Zij zijn blij met de overeenkomst met Bouwfonds IM. Volgens André Snippe, directeur van Snippe Projecten, zijn de vrijesectorhuurwoningen ook goed voor Diemen. ‘In de Amsterdamse regio zijn bijna geen aantrekkelijke vrije sector huurwoningen te vinden. Ook bij Holland Park hebben we daar al een fikse wachtlijst voor. We zien veel binnenstadbewoners en ook veel expats die bijvoorbeeld werken op de Zuidas.’

Anton Tjoonk, fundmanager European Residential, Bouwfonds IM, is verheugd met de deal. ‘Door vroeg handelen van onze acquisitieafdeling realiseren we met deze aankoop een verdere diversificatie van onze portefeuille in Europa te realiseren en zetten in op verdere groei in de komende jaren.’ Koper is bij de aankoop geadviseerd door CMS, WTS en BOAG advies en management, verkoper door Van Doorne en EY.

Reageer op dit artikel