nieuws

Verkoper Glass House is Northstar

Beleggingen

De verkoper van kantoorgebouw Glass House is het Amerikaanse beursgenoteerde vastgoedbedrijf NorthStar. NSI kocht dit gebouw voor 57 miljoen euro, maakte het bekend op 18 juli 2016. Het staat aan Teleportboulevard 121-133 naast het treinstation Sloterdijk en is volledig verhuurd aan KPN.

Tot december 2014 was het pand in handen van SEB Asset Management. Deze verkocht toen elf commerciële panden in Europa, waaronder twee in Nederland, aan NorthStar, voor een totaalbedrag van 1,1 miljard euro. In Nederland ging het naast de Glass House om de Maastoren aan Wilhelminaplein 1 in Rotterdam, met 165 meter het hoogste kantoorgebouw van Nederland. SEB kocht het Glass House in 2007 van OVG voor een bedrag van 92 miljoen euro. Bij de verkoop aan NorthStar, eind 2014, ging het om 87 miljoen euro. Nu is de prijs dus verder gedaald naar 57 miljoen. 

Reageer op dit artikel