nieuws

Thuisvester verkoopt 174 woningen aan Rubens Capital

Beleggingen

Woningcorporatie Thuisvester heeft een woningportefeuille verkocht aan Rubens Capital Partners (RCP). De portefeuille bestaat in totaal uit 174 woningen, verdeeld over zeven complexen.

Thuisvester verkoopt 174 woningen aan Rubens Capital
Kees van Harten

Dat schrijft adviseur Capital Value in een persbericht, zonder vermelding van financiële details. De koopsom bedraagt 21,94 miljoen euro, blijkt uit de akte van levering. Het betreft 124 eengezinswoningen, vijftig meergezinswoningen en twee commerciële ruimten. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder meer Dordrecht, Kats, Oudenbosch, Hoeven en Baarle Nassau. Capital Value begeleidde Thuisvester bij de transactie. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de transactie goedgekeurd.

Reden voor Thuisvester om tot verkoop over te gaan was de ligging van de complexen buiten de kernregio van de corporatie. Pierre Hobbelen, directeur van Thuisvester: ‘Deze verkoop stelt ons in staat te focussen op onze kerngemeenten Oosterhout, Zundert, Rucphen en Geertruidenberg. De verkoopopbrengst en de daling in beheerkosten zetten we in op onze kerntaak in deze gemeenten – het zorgen voor kwalitatief goede en betaalbare woningen voor de lagere en middeninkomens.’

De woningen zijn bij Rubens Capital Partners ondergebracht in een van de bestaande RCP Woningfondsen, waarin een beperkt aantal family offices participeren. RCP is een vermogensbeheerder gevestigd in Amsterdam met een vastgoedportefeuille van 1,2 miljard euro.

Kees van Harten, directeur Capital Value: ‘Uit recent onderzoek van Capital Value blijkt dat corporaties voornamelijk complexen verkopen die niet bij de doelgroep  van sociale huurders passen. Ongeveer 48 procent geeft dit als voornaamste reden aan. Daarnaast zet 27 procent complexgewijze verkoop in vanwege de ligging buiten de kernregio. Deze transactie is een hier een mooi voorbeeld van.’ (MvL)

Reageer op dit artikel